Erfaring

Stress kræver handling

Mine erfaringer ganske omfattende. Som sygeplejerske, terapeut og psykotraumatolog har jeg behandlet mange mennesker med stress og traumer.

Mennesker i akut krise med heftige tilpasningsreaktioner efter voldsomme hændelser såsom pludselig sygdom blandt de nærmeste, overfald herunder at være truet på livet, uventet skilsmisse etc.

Mennesker i langvarig krise med kroniske tilpasningsmønstre såsom langvarig mobning eller særlig belastet opvækst med omfattende omsorgssvigt.

Mennesker i sorg, fordi de enten selv eller hos de nærmeste står ansigt til ansigt med døden. At lindre og behandle sorg blev jeg optaget af allerede som nyuddannet sygeplejerske. Har siden da lært meget både privat og som ansat på et hospice.

Mennesker med kropsstres, BDS, udgør for nuværende mit speciale. Dels har jeg hjulpet mange i mit arbejde i psykiatrien og dels har jeg mennesker med denne komplicerede lidelse i min klinik.

Der bliver skrevet meget om denne gruppe af lidelser, også kaldet funktionelle lidelser. Efter min opfattelse er der alt for mange, der lider for længe, før de får den virksomme behandling og terapi.

Fantastisk at erfare, hvordan mennesker der lider kan få livskvalitet tilbage.